HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Professzor Lekter blogja

Csak erős idegzetűeknek és szociológusoknak. Érdekes témák boncolgatása, valós és kevésbé valós tények alapján.

Friss topikok

  • namargo: Innen a mondás: Messze van, mint Makó Jeruzsálemtől. (2017.05.17. 08:33) Kinek nem inge, aranyat lel!
  • Albu: A székesfőváros ostromakor szükségrepülőtérként üzemelt. (2016.08.25. 00:02) A vérmező hiteles története
  • lüke: állat? az állatok mit csinálnak a körmeikkel..... és hányan eszik az emberek:) egy koll. nem a Ha... (2010.04.05. 08:10) Ehető-e...

Gasztro holocaust

2010.08.20. 13:32 :: Lekter kapitány

Egy igen fontos téma ez, mellyel szembesülnie kell az egész világnak. A határtalan és esetenként gátlástalan és ugyanakkor tudatos pusztítás egy olyan fokára érkeztünk, ahol már nem nyerhetünk bűnbocsánatot. Nincs másról szó, mint a répákról. A répák egy ártalmatlan népcsoport, mely sosem ártott az emberiségnek, sőt, senkinek és semminek nem ártott. A világ mégis nekikezdett az írtásuknak. Az idők folyamán négyféle répanép alakult ki. Kezdetben a sárgarépák, később (szinte egyidőben) megjelentek a cukorrépák és a fehérrépák, és később a vadrépák. A sárgarépák békés élőlények, melyek nem érdemlik meg azt, amit az emberiség tesz velük. A pusztítást. Íme egy répaellenes propaganda 1977-ből (egy plakáton volt olvasható, mely egy répát ábrázolt, ami épp egy gyereket szúrt át):

"Elsősorban levesek ízesítésére, hidegkonyhai, konzervipari készítmények elkészítésére alkalmas, de bébiételek is készíthetők belőle. A nálunk termett fajták 8 mg karotint, de szénhidrátot, B-vitamint és kevesebb C-vitamint is tartalmaznak."

A vadrépákat vegyszerekkel kezdte írtani az ember, a fehérrépák ugyanolyan szerepet töltenek be, mint a sárga társaik, a cukorrépát pedig bedarálják, hogy megkaphassák azt a fehér (droghoz hasonló) kristályos anyagot, mellyel önző ételeiket/italaikat édesíthetik. Mindez ellen a hatóságok semmit sem tesznek, mert maguk is részesei ennek a förtelmes folyamatnak.

Nos, én azt mondom, hogy fordítsuk meg a helyzetet. Mi lenne, ha a répák fellázadnának? Azt hiszem beláthatatlan következményekkel járna, hiszen a répák szívósak. Mi persze nem csak pusztítjuk őket. Sok répa fogságban él (konzerv). Ez kérem megengedhetetlen. Ha hagynánk élni a répákat, akkor a környezetünk válságos helyzete is javulna. Gondoljunk csak bele. A répa nő, nő, nő és aztán elrohad. Ahogy az emberek is öregszenek és meghalnak. Ez a természet rendje mellyel együtt kell élnünk és nem hasznot húzni belőle (ahogy azt a taoisták vallják). Kinek van joga ahhoz, hogy ítélkezzék egy répa fölött? Ki dönti el, hogy egy répának vesznie kell-e? Természetesen maga az ember, aki még arra is képes, hogy a saját fajtáját öldökölje. Erre a répák sose lennének képesek. Ők tisztában vannak azzal, hogy egymás nélkül nem élhetnek boldogan. Sajnos az evolúció során a répákban nem alakult ki védekezési mechanizmus (ebben hasonlítanak a karfiolokra is), ezért nem képesek megvédeni magukat az Ember ellen. És ezt az emberiség ki is használja. "Ha a világ összes répáját kihúznánk a földből és összeragasztanánk őket, akkor felérnénk vele a Mennyországig!" (vallották a babiloniak). És ennek is mi lett a vége: zűrzavar. És miután a répákat hibáztatták a zűrzavarért, elkezdték pusztítani őket. Nem egyszerűen kettévágták, vagy lenyilazták a répákat, hanem a legbarbárabb módját választották a gyilkosságnak: élve elfogyasztották őket. És ez a helyzet mai napig egyre csak durvul. De persze a világ csak folyik tovább a maga medrében, nem törődve a répákkal, melyek akár életeket is menthetnének. Engedjenek meg egy csepp iróniát: Gratulálok VILÁGEGYETEM! Újabb remek ötleteidnek köszönhetően előidézted a répák pusztulását (nem beszélve a karfiolokról, krumplikról, fokhagymákról és a bengáli tigrisekről). A vegetáriánusoknak pedig azt üzenem, hogy inkább egyék meg fajtársaikat, mint hogy ártatlan élőlényeket pusztítanak el, puszta finnyásságból. Egy vérengző nyúl (rágcsáló ugye) sokkal több veszélyt jelent csodálatos fajunkra, az Emberre, mint egy békésen hízó répa. 

Köszönöm a figyelmet.

Prof. Lekter: Csatornatisztító, elnök, parittya készítő mesterember, tetőfedő, orvos, gátlástalan hazudozó, programozó, humánpolitikai referens (?), telefonos operátor, gátőr, kutas, szarkeverő, showman, taoista mester, fegyenc, glutamin nyerőgép kifejlesztő szakmanager, fogász, edző, részvényes a MiZo-nál, termeszvárelpusztító, vallási vezető, segédszerkesztő a vidámvasárnapban, megrögzött alkoholista, hárfa oktató, török, kofa, kárpitos, gumis, porszívó ügynök, polgárőr, juhász, varga, esperes (California államban), hajadon, a konzervativizmus és a kapitalizmus feltalálója, hivatásos fluxuskondenzátor szerelő, kombájn logisztikai manager, és végül de nem utolsó sorban püspök.

U.i.: A rendőrség már igen csak a nyakamra jár, így kénytelen leszek legközelebbi blogbejegyzésemet XIV Benedek pápa álnéven publikálni.

Üdv.

 

Lekter professzor: tolvaj, a 6. mesterlövész, a nemzet csalogánya, táncoló talpak tulajdonosa, szakács és Michael Jackson gyilkosa (de erről kérem hallgassanak)....:) 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lekter.blog.hu/api/trackback/id/tr812235223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása